Thursday, May 14, 2015

Posted by jinson on 3:00 AM No comments
Sastojci:
– crni luk
– 2-3 žumanceta
– pakovanje lisnatog testa – 500 gr
– 1 čen belog luka
– mleveno meso – 500 gr
– so, biber
Priprema:
Loptice od mesa
– Sitno iseckati crni luk, izgnječiti čen belog luka i pomešati sa mlevenim mesom.
– Dodati so i biber. Sve promešati.
– Napravite loptice od mlevenog mesa.
– Razvijte testo i isecite ga na tanke trake širine oko 1-2 centimetra.
– Umotajte mesne loptice trakama od testa.
– Umutite viljuškom žumanca i premažite loptice.
– Tepsiju namažite uljem ili mašću, pospite brašnom i poređajte loptice.
– Pecite u zagrejanoj na 180 stepeti rerni 20-25 minuta.
Categories: ,

0 comments:

Post a Comment