SASTOJCI
ZA koru potrebno je:
6 jaja
6 kasika brasna
3 kasike vode
3 kasike mleka
1 kesicapraska za pecivo i jedna kasicica soli
ako je crvenidodati 2 pune kasike ajvara
za zeleni500 g smrznutog spanaca (odlediti :)*
tufnasti dodati 2 pune kasike maka
6 kasika brasna
3 kasike vode
3 kasike mleka
1 kesicapraska za pecivo i jedna kasicica soli
ako je crvenidodati 2 pune kasike ajvara
za zeleni500 g smrznutog spanaca (odlediti :)*
tufnasti dodati 2 pune kasike maka
Za fil :
500 g sira
1 casa pavlake
300 g sunke
300 g seckanih kiselih krastavcica
1 rendano kuvano jaje
i ako imamalo rendanog kackavalja
1 casa pavlake
300 g sunke
300 g seckanih kiselih krastavcica
1 rendano kuvano jaje
i ako imamalo rendanog kackavalja
PRIPREMA
1
Napravite biskvit tako što ćete umutiti 6 belanaca sa kašičicom soli u čvrst sneg.
2
Dodajte žutanjke i izmešajte dobro.
3
Uspite 3 kašike mleka i 3 kašike vode. Promešajte.
4
Dodajte 6 kašika brašna i prašak za pecivo.
5
Lagano umešajte na najmanjoj brzini.Potom dodati ili spanac il ajvar ili mak .Obložite veliku tepsiju masnim papirom i izručite smesu.
6
Ravnomerno je razvucite kašikom i kad ste gotovi lupite malo tepsijom o rub radne površine da izađu mehurići vazduha.
7
Pecite na 180° kao što pečete i klasičan biskvit za kolače.
8
Vruć rolat umotajte zajedno sa papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.
9
U međuvremenu pripremite nadev tj. fil pomesti sir i pavlaku premazati ohladjenu koru i poredjati ostale sastojke..
1
Napravite biskvit tako što ćete umutiti 6 belanaca sa kašičicom soli u čvrst sneg.
2
Dodajte žutanjke i izmešajte dobro.
3
Uspite 3 kašike mleka i 3 kašike vode. Promešajte.
4
Dodajte 6 kašika brašna i prašak za pecivo.
5
Lagano umešajte na najmanjoj brzini.Potom dodati ili spanac il ajvar ili mak .Obložite veliku tepsiju masnim papirom i izručite smesu.
6
Ravnomerno je razvucite kašikom i kad ste gotovi lupite malo tepsijom o rub radne površine da izađu mehurići vazduha.
7
Pecite na 180° kao što pečete i klasičan biskvit za kolače.
8
Vruć rolat umotajte zajedno sa papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.
9
U međuvremenu pripremite nadev tj. fil pomesti sir i pavlaku premazati ohladjenu koru i poredjati ostale sastojke..
Čvrsto uvijte rolat, umotajte ga u plastičnu foliju, i ostavite preko noć (ili na nekoliko sati) u frižideru.
coolinarika.com
Categories: Glavna Jela, Prilog
0 comments:
Post a Comment